Laptop eindelijk terug van reparatie

Ja helaas, mijn laptop gaf soms al wat problemen op de externe VGA uitgang maar dacht dat dit driver gerelateerd was. 26 Januari bleek dat dit toch het voorteken was van een groter defect aan mijn laptop, hij deed helemaal niets meer (op het laten branden van de power-led na).

De volgende dag direct contact gezocht met de leverancier: DenneD. De laptop viel nog binnen de garantie en reparatie was zo geregeld, ik kon de laptop opsturen en deze zou gerepareerd worden. Status updates van DenneD bleven uit maar na wat navraag bleek de reparatie toch vlot te gaan. 13 Februari mocht in een doos met, ik hoopte, een gerepareerde laptop terug ontvangen. Helaas: niets was minder waar, na het uitpakken viel direct de barst aan de zijkant van de laptop op. Verder viel redelijk snel op dat de DVD-drive niet bevestigd was (deze viel er redelijk makkelijk uit) en het toetsenbord erg vreemd gemonteerd was (niet volledig plat, bij het indrukken van een toets ging de andere kant van het toetsenbord omhoog). Toch maar even proberen om de schijf terug te plaatsen die ik thuis had gehouden, in ontdekte dat het touchpad ook niet werkte!

Dit was alles behalve een reparatie dus, maar weer eens contact opnemen met DenneD dus. Ik kreeg als reactie dat ze er (100%!) zeker van waren dat de laptop zonder schade verzonden was en dat de schade waarschijnlijk tijdens transport veroorzaakt moest zijn. Dit werd nader uitgezocht voor me en ik zou hier nog over horen. Dat de schade tijdens transport is ontstaan is natuurlijk de grootste onzin, de laptop heb ik verzonden en terug ontvangen in de originele doos en deze bevat een goede hoeveelheid piepschuim (of iets dat erop lijkt). Als ik niet uit kijk schuiven ze mij de shuld nog in de schoenen!

Vervolgens eens contact gezocht met Zepto Denemarken, de fabrikant van de laptop en niet een gigantisch groot bedrijf (in ieder geval niet als Dell of HP). Uiteindelijk heb ik bij Zepto DK een RMA kunnen regelen en UPS stond nog dezelfde dag (23 februari) op de stoep om geheel op rekening van Zepto DK de laptop te vervoeren naar Denemarken. Bij Zepto duurde het wel iets langer voor ik aan de beurt was, maar ik was al lang blij dat ze het probleem van DenneD wouden oplossen. Zepto heeft uiteindelijk de kapotte onderdelen vervangen en voerde de gebruikelijke test uit die ze draaien bij nieuwe of gerepareerde laptops, de speakers bleken ook kapot te zijn!

2 April kreeg ik via UPS weer mijn laptop terug, alles gerepareerd en werkend! Het is echt geweldig om weer achter je eigen computer te kunnen zitten. Totaal gezien heeft de reparatie even geduurd, het is erg jammer dat DenneD uiteindelijk deze slechte service heeft geleverd. Al met al ben ik blij dat alles goed is gekomen, inmiddels ben ik aan het kijken welk scherm mijn oude 17″ CRT scherm gaat vervangen ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *